OPONKI SEROWE
1/2 kg mielonego twarogu
50 dag mąki
1/2 kostki margaryny
3 jajka
cukier waniliowy
1 1/2 łyżeczki spirytusu, rumu lub octu
1 łyżeczka wody
Wszystkie składniki najpierw posiekać na stolnicy, a następnie dokładnie zagnieść. Rozwałkować na średnią grubość ciasto. Wycinać szklanką kółka, a potem w środku, najlepiej kieliszkiem, mniejsze.
Smażyć na rozgrzanym oleju w garnku lub głębokiej patelni. Na koniec posypać cukrem pudrem.

Oczekiwanie na swoją kolej smażenia.

Smażenie na głębokim tłuszczu.
Oczywiście po smażeniu obowiązkowo odsączone zostały na ręczniku papierowym.
Oczywiście po smażeniu obowiązkowo odsączone zostały na ręczniku papierowym.

I efekt końcowy. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz